T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / MERKEZ - Alpaslan Ortaokulu

LGS'YE GİRECEK TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ

LGS'ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz...

SINAVA BAŞLARKEN

- Her şeyden önce olumlu düşünün. Olumsuz düşünceleriniz varsa bunları  olumluya çevirin.

- Sınava başlamadan önce ihtiyaçlarınızı özellikle tuvalet ihtiyacınızı karşılayın.

- Sıranızın sağlam olduğunu, sallanıp sallanmadığını kontrol edin.
- Görevlilerce sınavda yapılacak açıklamaları iyi bir şekilde dinleyin, anlayamadığınız yerleri mutlaka sorun.
- Kodlamalara dikkat edin. Optik formdaki T.C. Kimlik No ile Ad-Soyadı kısımlarını kontrol edin. Gerektiğinde salon görevlisine başvurun. Cevap kağıdındaki İmza bölümünü imzalayın.
- Kitapçığı hızlıca gözden geçirin. Kitapçık türünüzü kodlayın.

 

SINAV ANINDA

 

- Sınavın ilk 15 dakikasında, özellikle kitapçıklar dağıtılırken heyecanlanmak çok normaldir. Bunun bir zaaf olmadığını ve hemen herkesin az ya da çok bu heyecanı yaşadığını bilmek sizi rahatlatacaktır.
- Sınavın hemen öncesinde sanki bütün bilinenler unutulmuş gibi bir düşünceye kapılınsa da bunun gerçek olmadığını ve o anki sınav psikolojisinden kaynaklandığını bilin ve sakin kalın.

- Sınıftaki herkes kendi arkadaşınız olacağı için , kesinlikle birbirinizle konuşmayın. Silgi alışverişi vb durumlar sınav anında kesinlikle yasaktır. Kopya muamelesi görebilir. O yüzden sadece kendi sınavınıza odaklanın.

- Sınava, denemelerde alışılan testten başlayın ve aynı testlere sırasıyla devam edin. Sınavda yeni bir teknik denemeyin. Testlere ayrılan süreleri aşmamak için zamanı kontrol etmeyi unutmayın.

- Her soruya şans tanıyın. Bunu başarabilmek için de:
- Kitapçığın tamamını gözden geçirin,
- Hiçbir soruda fazla vakit harcamayın.
- 'Turlama tekniği'ni unutmayın.
- Birinci turda doğruluğundan kesin emin olduğunuz soruları cevaplayın.
- Doğruluğundan emin olmadığınız ya da size zor gelen soruları işaretleyip bir sonraki soruya geçin, ikinci turda işaretlediğiniz sorulara tekrar dönün.
- Böylece hem oyalanmamış, zamanı doğru kullanmış olursunuz hem de tüm soruları görmüş olursunuz.
- Soruları doğru ve dikkatli okuyun. Soru köklerine dikkat edin.  Sorunun ve şıkların tamamını okuyun. Zor veya kolay soru ayrımı yapmayın.

- Uzun sorular zor olur diye düşünmeyin. Bu soruda ipucu daha fazla olabilir. Cevabı da kolay olabilir.

- Kolay sorularda da dikkat hatalarının yapılabildiğini unutmayın.

- Kodlama sınavda çok önemlidir. En doğrusu, her sorudan sonra cevap kağıdına kodlama yapmaktır. Kodlamayı en sona bırakmanın çok riskli olduğunu unutmayın. Cevap kâğıdına işaretlenmeyen cevaplar değerlendirmeye alınmayacaktır.

- Eğer sınavdan koptuğunuzu fark ederseniz birkaç saniye zihnin dinlenmeye ihtiyacı var demektir. Kalemi bırakıp gözleri kapatmak, alnı ve şakakları ovarak veya rahatlatacak başka bir dinlenme egzersizi yaparak 10-15 saniye gibi bir süreyi bu amaçla kullanabilirsiniz. Yine NEFES EGZERSİZİ de yapabilirsiniz. Burundan  2-3 saniye derin nefes alın ve göğüs kafesinin, karnın hareketlerini hissederek 5-6 saniye içinde yavaşca ağızdan nefes verin.

- Sınav anında kaygı fazla olursa, kalp atışı hızlanır, kan basıncı vb. artar. Bu durumda dikkat çabuk dağılır. NEFES EGZERSİZİ vücudun normal ritmine dönmesini sağlar, vücudun tüm organlarına özelikle de beyne oksijen gittiğinden sınav anında yeni bir enerji, yeni bir güç geldiğini, rahatladığınızı hissedersiniz.

- Suyunuzu masanın üzerinde değil de yanınıza alın. Kapağın kapalı olduğundan emin olun. Eğer cevap kağıdınız ıslanırsa sınavınız geçersiz sayılır. Ve suyunuzu yudum yudum içip  sınav sonuna kadar idareli kullanın.

Hakkında hiçbir bilginin olmadığı soruları boş bırakın çünkü üç yanlış cevap bir doğru cevabı götürecektir.

-Eğer zamanınız kalırsa cevaplarınızı kontrol edin.

-Sınav evrakını görevlilere teslim edince Sınav Yoklama Listesini silinmez kalemle imzalayın.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.06.2021 - Güncelleme: 05.06.2021 14:30 - Görüntülenme: 170
  Beğen | 1  kişi beğendi