T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / MERKEZ - Alpaslan Ortaokulu

Öğrenci Koçluğu

Koçluk Nedir?

Kişinin kendi hedeflerinin net bir resmini zihninde çizebilmesi, sonra da bu resmi yine kendi çabası ile gerçeğe dönüştürmesine yardımcı olma sürecidir. Bu süreçte koçlar, kişinin içindeki potansiyeli ortaya çıkarması, yeteneklerini ve güçlü yanlarını geliştirmesi, sorunlarını analiz ederek çözüm yollarını bulması, kendi için neyin doğru neyin yanlış olduğunu fark etmesi, kendine net bir varış noktası belirleyerek o noktaya nasıl varacağına karar vermesi ve nihayetinde de hedefine ulaşması için çalışır.

Öğrenci Koçluğu Uygulaması nasıldır? Öğrenci Koçu ne yapar?

Öğrenci ve Eğitim Koçu öğretmen yıl boyunca öğrenci  dinleyerek ve gözlemleyerek (Pandemi sürecinde online platformlar üzerinden takip edilerek ) hem tanıma fırsatı bulur hem de karşılıklı uyum sürecini başlatmış olur. İlerleyen zamanlarda hedef belirleme, planlı ders çalışma, sınavlarda başarılı olma sanatı, YKS ve LGS sınavlarında sınav sürecini yönetme becerisi kazanma, zaman yönetimi, etkili çalışma, motive etme, öğrenme teknikleri, anlayarak hızlı okuma teknikleri gibi konularda çalışılır.

Öğrenci Koçuna neden ihtiyaç duyulur?

Günümüzde çocukların en çok ihtiyaç duyduğu şey anlaşılmaktır. Onlar nasihat, eleştiri, yorum, onay, soru gibi tepkileri istemiyorlar. Karşılarında onları aktif dinleyip söylediklerini onlara yansıtacak birilerine ihtiyaç duyuyorlar. Bu şekilde rahatlayarak asıl sorun ve çözümlere ulaşabiliyorlar. Önemli olan ilk etapta, onların duygusal tıkanıklarını gidermek için onları anladığımız hissettirmek. Daha sonra uygun soru ve tekniklerle potansiyellerini ve hayallerini keşfetmelerine yardımcı olmak. Öğrenci koçu tüm bunları yaparak çocuğa aslında kapılar açıyor. Çocuğun ne önünde ne de arkasında duruyor, tam yanında ve onun hızında ilerliyor.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.03.2021 - Güncelleme: 06.03.2024 20:51 - Görüntülenme: 253
  Beğen | 10  kişi beğendi