Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Hayata Gülümse" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Madde bağımlılığıyla mücadelenin anlatıldığı oyunu; Hayrettin Mirza, Fatih Koç, Ela Kaya ve Fatma Aydoğmuş öğretmenlerimizin rehberliğinde Alpaslan Ortaokulu öğrencileri izledi.

Ahmetbey İlkokulunu Öğretmenler Günü münasebetiyle ziyaret ettik

OKU

Oku...

Emrini düstur edinen bir milletin evlatlarıyız. Her fırsatta çocuklarımızı okutmaya, okutturmaya çalışıyor, çabalıyoruz. İşte bu sebeple ara tatilde idarecilerimizle, öğretmenlerimizle, tüm çalışanlarımızla emek vererek öğrencilerimize hem kapısı hem de duvarı AÇIK bir okul kütüphanesi kurduk.

Kitap gelecektir, hayattır. Siz de çocuğunuza bir hayat, bir gelecek, *BİR KİTAP BAĞIŞLAYIN.* Hayat dolu bir gelecek kazanın.

Kütüphanemize desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Kökrek ve Şube Müdürümüz Sayın Mehmet Özmüş' e teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 83. yılında sarsılmaz bir bağlılıkla, saygıyla ve özlemle anıyoruz.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer okulumuzu ziyaret ederek bizleri onurlandırdı. Okuma saatimizde okulumuza gelen bakanımız okuma köşemizdeki öğrencilerimiz ile sohbet etti. Ardından sınıflara sürpriz ziyaret yaparak öğrencilerimize sorular sorup onların hayallerini dinledi. Hatta öğrencilerimiz ile sıralara oturarak onları mutlu etti. Ziyaretinin ardından öğretmenlerimiz ile de kısa bir toplantı yaparak hem eğitime ve öğretmenlere dair kendi planlarından bahsetti hem de öğretmenlerimizi dinledi. Gün sonunda harika bir resim ile sayın bakanımızı uğurladık.

Ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederiz.

Alpaslan Ortaokulu olarak AFAD deprem simülasyonu eğitimine katıldık. 99 Gölcük depreminin canlandırıldığı simülasyonda öğrencilerimizin deprem karşı farkındalığını arttırdık.

Teleskop gökyüzünde bulunan cisimleri ve gezegenleri görmemize yarayan yakınlaştırıcı bir alettir. Teleskop ilk olarak Hollandalı Hans Lippershey tarafından 1608 yılında icad edilmiş ve askeri alanda kullanılmıştır. Kırılma prensibine dayanan bu teleskob astronomi alanında ilk kullanan Galileo'dur. 1611 yılında Kepler iki konveks lens kullanarak geliştirdiği teleskobu kullanmaya başladı.

Ağu

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında öğrencilerimiz için yeni okul kıyafetlerine geçiyoruz.

Beyaz Lacos T-Shirt polo yaka (uzun veya kısa kollu olabilir)

Siyah pantolon veya etek

Etek geçen senelerde kullandığımız pileli etek olabilir

Pantolon kot, keten veya kumaş olabilir.

Daha önceden kıyafet alınmışsa önceki okul kıyafetleri de kullanılmaya devam edilebilir

Tem

2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı İnternet Kullanım Performans sıralamasında okulumuz merkezde 6. olmuştur.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Tem

Haz

21 Haziran - 2 Temmuz 2021 arasında başvuru, planlama iş ve işlemleri, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri yapılacak

Haz

Geri dönüşüm, yeniden değerlendirilebilme olanağı olan atıkların çeşitli işlemlerden geçerek üretim sürecine yeniden dahil olmasıdır. Diğer bir deyişle, kullanıldıktan sonra atığa dönüşen malzemelerin çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemler uygulandıktan sonra hammadde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılmasıdır.

Haz

Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile musiki, hafızlık, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liseleri Yetenek Sınavı Puanına göre öğrenci alır.

Haz

06/06/2021 tarihinde uygulanan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve cevap anahtarları