Mrt

Ara

1: TAKVİMDE BELİRTİLEN DERSLER DIŞINDAKİ DERSLER (BEDEN EĞİTİMİ, GÖRSEL SANATLAR, TEKNOLOJİ TASARIM, MÜZİK VE )SINAVLARININ ZAMAN PLANLAMASI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SINAV YÖNERGESİNE GÖRE BELİRTİLEN TAKVİM DOĞRULTUSUNDA DERS ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN YAPILACAKTIR.

2: SINAVLAR EN GEÇ 15 OCAK 2024 TARİHİNE KADAR OKUNUP E OKUL SİSTEMİNE İŞLENECEK.

3: GEÇERLİ MAZERETİ OLUP SINAVA GİREMEYEN ÖĞRENCİLER DERS ÖĞRETMENİ TARAFINDAN SINAVA ALINACAKTIR.

4: HERHANGİ BİR MAZERETİ OLMAYIP SINAVA KATILMAYAN ÖĞRENCİLERİN SINAV NOTU E OKUL SİSTEMİNE ‘G’ OLARAK İŞLENECEKTİR. SINAV NOTU ‘G’ OLARAK SİSTEME İŞLENEN ÖĞRENCİ 0(SIFIR) ALMIŞ OLACAK.

Ara

ORTAOKUL

1. Öğrenciler yarışmaya yalnızca 1 (Bir) eser ile katılabilecektir.

2. Bakanlığın uygulama kılavuzunda belirttiği ortaokul eser listesinde yer alan ‘’Yunus Emre Divanı’’ adlı kitaptan veya ‘’Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü’’ adlı kitaptan seçilen Yunus Emre şiirlerinden yararlanılacaktır.

3. Öğrencilerin okudukları şiirlerden seçecekleri kelimelerle oluşturdukları anlamlı cümleler, en az 3 kelimeden oluşmalıdır.

4. Cümleler -öğretmenleri rehberliğinde- öğrenciler tarafından afiş hâline getirilecektir. ( Afişler A-3 boyutundaki kağıda, veya A-3 boyutundaki renkli ve ya renksiz kartona yapılabilir. )

5. Okul komisyonu tarafından birinci seçilecek eser İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar- Ge Birimine elden teslim edilecektir. ( İlçelerdeki okullar ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine birinci olan eserlerini teslim edecektir.)

6. İlçelerde ilk üçe giren eserler ilçe komisyonları tarafından belirlenip İl Milli Eğitim Müdürlüğüne elden teslim edilecektir.

7. Okullarda yapılan her afiş çalışması arşivlenecektir. Okullarında dereceye giren veya okullarında dereceye girmese de okul komisyonunun uygun gördüğü eserler, okul web sitelerinde Dilimizin Zenginlikleri menüsünde paylaşılacaktır.

2023-2024 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınava yönelik hazırlanan örnek soru kitapçıkları öğrencilerin erişimine açıldı.    Örnek soru kitapçıklarında Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından onar soru; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından ise beşer soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.   Örnek sorular 8'inci sınıf Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin öğretim programlarında belirlenen konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlandı. Sorular; öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme vb. bilimsel süreç becerilerini ölçecek nitelikte hazırlandı.    Soruların çözümleri Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmî YouTube kanalından izlenebiliyor.    Sözel Bölüm Örnek Sorular için tıklayınız. Sayısal Bölüm Örnek Sorular için tıklayınız. Sözel Bölüm Örnek Soruların Çözüm Videosu için tıklayınız.  Sayısal Bölüm Örnek Soruların Çözüm Videosu için tıklayınız.

Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk hakkından faydalanabilmeleri için her yıl düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) gelecek yıl gerçekleştirileceği tarih belli oldu.   Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek.    Daha önce öğretim yılı bitmeden yapılan bursluluk sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle eylül ayı itibarıyla gerçekleştiriliyordu. Bu yıl 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden yaz tatili öncesinde öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için 21 Nisan 2024 tarihinde, eğitim öğretim yılı tamamlanmadan yapılacak.   Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler ise yayımlanacak olan "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024"te yer alacak.

1:AŞAĞIDA BELİRTİLEN DERSLER DIŞINDAKİ DERSLER (BEDEN EĞİTİMİ, GÖRSEL SANATLAR, TEKNOLOJİ TASARIM, MÜZİK VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ) SINAVLARININ ZAMAN PLANLAMASI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SINAV YÖNERGESİNE GÖRE BELİRTİLEN TAKVİM DOĞRULTUSUNDA DERS ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN YAPILACAKTIR.

2:SINAVLAR EN GEÇ 15 KASIM 2023 TARİHİNE KADAR OKUNUP E OKUL SİSTEMİNE İŞLENECEK.

3:GEÇERLİ MAZERETİ OLUP SINAVA GİREMEYEN ÖĞRENCİLER  DERS ÖĞRETMENİ TARAFINDAN SINAVA ALINACAKTIR.

4:HERHANGİ BİR MAZERETİ OLMAYIP SINAVA KATILMAYAN ÖĞRENCİLERİN SINAV NOTU E OKUL SİSTEMİNE ‘G’ OLARAK İŞLENECEKTİR. SINAV NOTU ‘G’ OLARAK SİSTEME İŞLENEN ÖĞRENCİ 0(SIFIR) ALMIŞ OLACAK.

May

Ortaokul öğrencileri için yıl içinde üniteler tamamlandıkça yayımlanan çalışma fasiküllerinin 7 ve 8. üniteleri,  meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinde erişime açıldı.

May

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından beri her ay örnek sorular yayımlanmaya devam ediyor.

Nis

Nis

Bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek merkezî sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Mrt

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik sunulan dördüncü soru paketi ile birlikte paylaşılan soru sayısı 1000'i aştı. Mart ayı örnek soruları ile beraber bugüne kadar 1.015 örnek soru, 8. sınıf öğrencilerinin erişimine açılmış oldu.